Wednesday, February 15, 2012

Melaka Part 1








                      Jika tahun lepas Langkawi dan Sabah adalah destinasi percutian kami, kali ini di tahun 2012, cuti kami bermula di kota bersejarah Melaka . Walaupun dah pernah pergi Melaka tapi mana nak sama kan dengan sekarang. Dulu pergi berdua, sekarang dah bertiga dengan anak. Cadangnya nak bawa Amira pergi pusing-pusing sana sambil melawat tempat-tempat yang tak pernah pergi sebelum ini.
                    Bertolak dari Kuala Lumpur tengahari dan sampai dalam pukul 3.00 petang..Masuk je pekan Melaka dah jammed..Agaknya cuti-cuti umum ni ramai yang datang Melaka..Akibat penat dan mengantuk en suami terus booking hotel dan kitorang membuta di siang hari dulu. Kami menginap di Marvelux Hotel.

Details hotel :


Marvelux Hotel
No.6, Jalan KLU 1,
Taman Kota Laksamana Utama,
75200, Melaka.

Tel: +606 281 8888
Fax: +606 286 2277
Email: reservation@marveluxhotel.com
Website: www.marveluxhotel.com

HOTEL RATES

Room TypeRoom TariffMax Pax.Weekday / Off Peak
Sun - Thurs
Weekend / Peak
Fri,Sat & Sch. Hols.
Super Peak
Eve / Public Hols.
Superior Double
1 King Bed
With Balcony
RM218.002RM148.00RM188.00RM228.00
Superior Twin
2 Super Single Beds
With Balcony
RM218.002RM148.00RM188.00RM228.00
Deluxe
1 King & 1 Super Single Bed
With Balcony
RM298.003RM198.00RM238.00RM288.00
Family Suite
2 King Size
Bed With Balcony
RM428.004RM318.00RM358.00RM398.00



hehe ok lah tu kan rates nya

 
@ruang legar hotel..


                  Tup-tup bila bangun dah pukul 5 petang dan perut berkeroncong minta diisi. Memang lapar sungguh. Destinasi pertama di hari pertama kami yang dituju adalah di medan ikan bakar Umbai-Pernu. Dengar kata medan ini merupakan tempat makan yang terkenal di Melaka. Jika tak singgah di sini ibarat tak cukup rasa..hehe..

Lokasi dan Alamat Ikan Bakar Pernu, Umbai ialah: Pengkalan Pulau Besar, Pernu, Umbai, 75460 Melaka.

nasib baiklah ada google maps (secara phone), senang nak cari tempat ni, tapi kena hati-hati sebab ada tempat yang tak boleh nak google..ada satu ketika tu google maps menunjukkan kami berada dalam laut sedangkan kami berada di laluan jalanraya..hahaha
nak masuk kena bayar RM 1.00

                      Sesampai di sana hampir setiap gerai penuh dengan pelanggan. Memulanya nak makan di gerai No 5 tapi meja takde kosong terpaksalah kami pilih gerai lain. Kalau nak tunggu jugak owner gerai kata dalam setengah jam/sejam lagi..adehhh..perut plak lapar kan mana leh tunggu-tunggu lagi.

antara deretan gerai yang ada
                      
                    
                    kata nak makan tapi kenapa pulak ada gambar spek dan pedang..opsss next entry saya ceritakan apa yang berlaku sebenarnya..


**thanks sebab singgah sini..luv u all..take care yer..

16 comments:

Tihara said... [Reply to comment]

nice holiday..seronok jugak melaka kan :)

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

aik.. maira main pedang ke.. hihii..

ehh.. tu nmpak macam pedang buih2 sabun tu kan..hehehe

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Medan Ikan Bakar..
Ina x sempat nak p sana..
Pasni kalo p Melaka mmg nak kena terjah sana nih.. ;)

Mama Ema said... [Reply to comment]

bila ke melaka tak sah tak makan ikan bakar

Ros said... [Reply to comment]

SalamSue Zainun,

syoknya pi makan angin kat Melaka....

dela said... [Reply to comment]

bestnya cuti2.....

sue zainun said... [Reply to comment]

@Tiharahehe seronok

sue zainun said... [Reply to comment]

@IntaNBerliaNalamak dah tau le plak..kekeke

sue zainun said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil besttt makan situ

sue zainun said... [Reply to comment]

@Mama Ema hehe..aah kan..

sue zainun said... [Reply to comment]

@Rossalam..hehe dah lama xgi

sue zainun said... [Reply to comment]

@Rossalam..hehe dah lama xgi

sue zainun said... [Reply to comment]

@dela :) jommm gi..

Mama2Q said... [Reply to comment]

cepat la update entry tentang melaka lagi, sbb nak gi sana ujung minggu ni insyaAllah..:)

wan nurul hezrina said... [Reply to comment]

melaka kmpung nurul.hehe

|| NaFiRaa || said... [Reply to comment]

sonoknye.. awal2 tahun dah gi bercuti.. jelezzzz...kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...