Friday, July 18, 2014

Pesawat Malaysia Airlines MH17 ditembak di Ukraine

Inalillahiwainalillahirajiu'n

Dunia dah penat..
semua nak pulang 
cuma kita yang masih tunggu sangkakala baru nak patah kembali..

Allah..
Ampunkan dosa-dosa kami Ya Allah..

mari kita lebih berusaha berdoa
 di bulan yang mulia ini

Insyaallah

takziah..MH17


KUALA LUMPUR: Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) mengesahkan bahawa seramai 298 jumlah penumpang  dan krew, termasuk tiga orang bayi terlibat di dalam nahas pesawat MH17.


MAS mengesahkan daripada 298 orang itu, 43 orang adalah rakyat Malaysia, 154 orang adalah rakyat Netherlands, 27 dari Australia, 12 dari Indonesia, sembilan dari United Kingdom, empat masing-masing dari Jerman dan Belgium, tiga dari Filipina serta satu dari Kanada.

Sementara itu kewarganegaraan 41 orang lagi masih belum dikenal pasti.

“MAS mengesahkan pesawat MH17 tidak membuat sebarang panggilan kecemasan.

“Laluan penerbangan itu sebelum ini telah diisytiharkan selamat oleh Pertubuhan Penerbangan Awam Antarabangsa.

“MAS sedang dalam proses memaklumkan keluarga penumpang dan krew tentang kejadian ini,” kata MAS di dalam satu kenyataan media.

Pesawat MH17 yang terputus hubungan pada kira-kira 1415 (GMT)  dari waypoint Tamak, sekitar 50km dari sempadan Ukraine dan Rusia sebelum disahkan terhempas.



Read more at:astro awani

Thursday, July 3, 2014

Permainan paling seronok buat kanak-kanak

Assalamualaikum..


Ewahh tajuk..kemain..haha.Bangun tidur terus ternampak bedak. Ibu nak ambil dah tak boleh. Kalau ambil jugak buat naya jer. Nanti dia menjerit menangis mau setengah jam. Haiyoo ini budak kuat semangat ooo. Pujuk tak berapa nak makan



 sengih je bila ibu sedar dia asyik main bedak ni

 ibu pun 2x5, bukan nak lap tapi ambil gambar dulu..

 ceitttt tuang lagiii. ok tak payah mandi!

kena marah tapi masih sengih gembira..habisla sofa ayah dikkk

Monday, June 30, 2014

Lesen Kereta

ibu kite tak pandai bawak kete
jadi kite pun tolong la ibu kite
tolong pegang stereng!
kekekeke


ayah kite sokong German
tapi ada topi MU
ntah hape-hape ayah kite
kuangkuangkuang

hahaha 
tengah bayangkan si kakak kat atas nie membebel 

 anak siapa suka membebel?heheee
ngaku cepatt..best kan tengok diorang potpetpotpet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...