Wednesday, February 29, 2012

Appetton

Harini saya start bagi Amira makan vitamin
Appetton Lysiene with Prebiotic
sekadar nak tambah selera makan Amira
semoga lebih bambam lepas ni
lebih gebu gebas
hehehehe

so takdelah saya asyik dengar orang dok ulang
"keciknya Amira" "bila Amira nak besar" "Amira tak makan ke"
kalau 3, 4 kali bolehla saya senyum
kalau seploh kali ulang dalam sehari jumpa tu
makan hati omak nih..
tahulah anaknya comel, gebu gebas..
huhuhu..

**bukan marah atau bukan terasa hati bila dengar orang cakap camtu tapi Amira special case..sebab dia sakit masa kecil dulu pertumbuhan fizikalnya agak perlahan berbanding
kanak-kanak lain..Amira masih dalam pemerhatian doktor..selang 2 @ 3 bulan sekali saya perlu jumpa pakar..alhamdulillah sekarang Amira tak perlu ambil ubat dan dah 4 bulan tanpa ubat Amira sihat walaafiat..walau macam manapun saya masih pegang kata doktor "sakitnya boleh datang kembali" Tapi urusan Allah tiada siapa tahu..Sakit,ajal dan maut bukan urusan kita. Doa saya semoga Amira sihat dan disahkan bebas dari penyakitnya.Walau saya masih belum pasti bila saya akan dengar kata-kata keramat tu keluar dari mulut doktor. Apapun saya pasti setiap apa yang direncanakan Allah s.w.t pada umatnya ada kebaikan di sebaliknya. 

cinta hati ibu dan ayah..semoga membesar jadi anak yang solehah..


10 comments:

izan mama mia said... [Reply to comment]

ehe,..suka ayat gebu gebas tuuu...moga penyakit lari terus dari anak comel ini...

LYAfrina said... [Reply to comment]

amira sakit apa sue?? apa2 pon byk2 bsabar yer sue..lya faham sgt situasi sue ni.. asya pon sbnarnya kecik bbnding org lain seusianya..cuma skarang bru nmpak dia mula nk tinggi.. cuma..body still kecik..x bam bam.. asya pon ada komplikasi paru2..n kena checkup pakar gak.. sbb pyakit tu la..pembesarannya lmbat .. xpela sue..sbg ibunya..kt akan bg y terbaik.. selagi ada iktiar kt akan cubakan.. kalo mulut2 org tu.. biarkan je la.. sbb kita y merasa kan. moga lps ni byk hasil y positif ye amira syg.. sue try la bg amira minum scott emulsion..utk ketahanan antibodi.

::NureeN:: said... [Reply to comment]

moga amira cepat sembuh ya..
dlu ellesya suka mkn appeton ni tp skrg jarang2 ntah la knapa.. nureen pon sllau gak lupa bg hehee

ieda said... [Reply to comment]

semoga amira cepat2 sembuh
harap2 ia tidak merunsingkan adik ..
insyaallah sue kena banyak2 bersabar ye .. banyak berdoa dik ..

fieda said... [Reply to comment]

semoga amira sihat dan aktif membesar..

Wanieys Hashim said... [Reply to comment]

wanieys pun cadang nk bg qalief mkn vit tambah selera mkn....tp ingat nk refer doc dulu heheeee

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

amira sakit apa sue?.. tp rasanya sue pun kecik je kan... kiranya kalu amira kecik pun, xpeliklah.. ikut baka ibu dia :-)

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

hurmm..tu la kan..org xtau keadaan anak kite..bleh la ckp ape je..

Mama Iddin & Irdina said... [Reply to comment]

Anak saya yg kecik pon pesen kecik jugak.Biasalah org yg cakap2 ni, tapi saya tak ambik port sgt as long as anak sihat & aktif okla.yg besar makin besar n makin kurus.ingat nak try bagi jugak appeton ni

Mama2Q said... [Reply to comment]

owh amira sakit apa...sama la umur dgn qaisara 3 thn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...