Wednesday, December 7, 2011

Shopping

                 
Cerita hari minggu :p heheheee..takder gi mana2 just tgk wayang sabtunya, ahad pulak  keluar pusing2 dan singgah kedai beli keperluan Miera jer<nak shopping lebey2 tak boleh sebab gaji hubby tak keluar lagi..hukhuk lambatnya..gatal tangan dah nie:p>..Adehh baru perasan susu Miera dah naik harga..naik singgit...rupa2nya dah lama jugak harganya naik...terperasan sebab beli satu tin jer semalam...sebelum nie beli 3 terus so takdelah nak tengok harganya sangat...tapi tadi ada friends bagitau kat NSK masih lagi harga lama...nampaknya kena bli kat sanalah..boleh beli skali dengan barang dapur...kurang skit ongkos minyak pusing-pusing  


       
Beli sekali botol susu Miera sebab ada satu jer kat umah..yang satu lagi dah rosak putingnya Miera gigit..Bila cuba beli botol  lain Miera mesti tak akan habis minum susunya..bila dah sejuk atau dah lebih 3 jam terpaksa la ibu buang..kan membazir dah tue..kadang2 hangin jugak dibuatnya..agaknya dia rasa lain kot..
Masa nak beratur tue tetiba ternampak le pulak ngan benda alah nie. Walau ibu kata xpayah..still nak jugak..adehh sib baik la mood ibu ok...So blikan jelah. Satgi meraung takmo balik ibu jugak yang susah..huhu. Sesampai dirumah terus dok belek2 beg yang dibeli..
< haiii payah kalau orang dah reti shopping nie >

 Suruh ibu bukak..Adeiii Miera dah besar la, mana leh pakai benda2 cenggini..Masa nie siap salam ngan ibu ayah konon-kononnya nak keluar jalan-jalan la bawak beg baru..Hakikat sebenarnya pusing ruang tamu jer...  
<ibu ingatkan jauh le nak pergi rupa-rupanya............................>








Lepas habis main pandai lak disusunnya beg tu sama beg sekolahnya. Alahai anak..Tak sampai hati nak marah kamu..

8 comments:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

lepas ni miera leh pgi kedai beli sdri..hihihi

Deqna said... [Reply to comment]

saya pun tak pernah tau harga susu anak yg sebenarnya... tak tau lah harga turun ke naik ker... sbb harga dia berubah2 kan..

::NureeN:: said... [Reply to comment]

nureen slalu beli susu bila blk umah PIL sbb murah cikit dr pennag.. siap buat stock lagik

eB ezrin said... [Reply to comment]

aduh tiap2 bulan abes 300 susu jerk. pampers lagi. tp utk yg tersyg raser heven :)

sue zainun said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA:
kalo gi sendiri bayar sendiri xpe gak..nie ibu kena bayar adeiii satu kedai diborongnya satgi..hehe

sue zainun said... [Reply to comment]

@Deqna:
tak sure lak tp sejak pakai selama 2 thn nie baru first time harga naik :( susu lain tak tau la pulak..huhu

sue zainun said... [Reply to comment]

@::NureeN:::
haha camtu best..

sue zainun said... [Reply to comment]

@eB ezrin:
ya betul..:) sib baik ibu tak bangkrapsi..hhihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...