Thursday, December 29, 2011

Parut yang tak hilang

dah hampir 3 bulan kena
tapi parut masih tak mahu hilang
grrrrrrrrrrrrr
sapu bio oil  ( kadang-kadang jer)  
sebab selalu lupa
nak guna cream vitamin E, muka pulak kering
aiyoooo


sekarang nih tengah guna satu produk
Annissue Stem Cell Collagen
itupun budak kedai yang suggestkan
* tak reti ar nak pilih produk mana satu
belambak giler produk sekarang nie kat pasaran
sedang mencuba set percubaan
tanya en suami ada perubahan tak?
dijawabnya "entah..sama jer..xberubah pon"
*mood saya : down terus
ayarkkk en suami memang payah skit nak puji-pujian nih
macam tunggu emas jatuh seketul keluar dari mulutnya




jenis kulit lak sensitif
salah pakai sikit betimbun jerawat muncul dan gatal-gatal muka




dulu-dulu start dr sekolah menengah pakai Olay sampailah umur 25 kot(tak berapa ingat bila stopnya)tapi baru jugak la
selepas Olay tukar bahan pada Olay Whitening 
terus tak boleh pakai
bila pakai muka naik jururawat..maybe sb agen pemutih yang ditambah


dalam setahun lepas dok pakai bedak Johnson semata-mata jer di muka




bila  Safi Rania Gold keluar cuba amik produk nih
cam best jer tengok Rozita Che Wan pakai
cantik kulitnya
tapi saya cuma guna pencuci, pelembab ngan krim muka saje
alasan tak pakai 1 set : malas
tengok muka cam takder perubahan pulak (parut)
mungkin tak sesuai utk hilang parut
*mode: garu kepala, penin
mungkin kena pakai 1 set agaknya




parut nih cuma ada sebelah muka jer
sebelah lagi elok plak takde
skang nih memang malas nak tengok cermin
takde mood..huh!
parut chicken pox yang tak hilang-hilang, 3 dot hitam besar dan jelas kan parutnya,
*gambar diedit, kalu tak edit lagi jelas :(


3 bulan lepas 
3 bulan lepas





8 comments:

Ila said... [Reply to comment]

ada parut tp tetap comel...hehehe

::NureeN:: said... [Reply to comment]

mesti susah atikan bila parut degil x mau ilang.. ntah promote brg pon nureen x brapa tau sgt.. cuma nureen dok pakai skrg ni SkII asben hadiahkan.. klau nk try bleh la :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said... [Reply to comment]

mmg susah hati kalau parut x leh hilang, lebih2 lg tang muka..

btol tu skrg ni byk sgt produk2 terbaru di pasaran smpai x tau nak pilih mana yg terbaik..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

sue, kita punya parut dimuka kejap je hilang..ekekeke.. tp kat badan dh setahun lebih ni tk hilang2..kdg2 malu tgk badan sendiri..hahaha

LYAfrina said... [Reply to comment]

lya skarang pakai safi rania je,,tu pon pkai face cream jer. try beli bio oil.. blh hlangkn prutkan??

skarang lya nk ngetest SF BEAUTY.. sbb ofismate lya pkai ..jeragat n prut pdr.. n kulit x gelupas.. kulit maintain j..

Ros said... [Reply to comment]

Salam Sue zainun,

Kak Ros tengok dah putih lincin ,gebu tak dak parut dah pun....manis ja senyum tu.....

eB ezrin said... [Reply to comment]

eB nk cantek gaks... tapi eB nih ssh skit. ellergy hu3

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

huishhhhhh!! cukup dah tu dear.. tgk sis senyum jer ati ai dah cayor dah.. hik3!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...