Wednesday, June 18, 2014

Family Day-Part 1

Assalamualaikum..


                       Tidak merancang tapi secara tiba-tiba idea tu datang bila abang yang tinggal di Sabah nak balik. Diorang jarang balik. Ikutkan kalau dah balik Semenanjung ni, makanya raya nanti tak balik la. Jadi buat pertama kalinya masing-masing ajak berkumpul. Tercetuslah idea nak buat Family Day..haha sebenarnya bukanla Family Day sangat pun.Cuma berkumpul ramai-ramai, makan-makan dan sembang-sembang..

Pertama kali berkumpul sama-sama. Kalau raya pun tak dapat. Maklumla semua ada sistem giliran beraya..hihi..



                       Tu dia..siap ada baju lagi. Adik saya buat bisnes printing baju. Memang berbaloi. Kain selesa yang amat. Tak panas dan lembut. Harga mantop!! haha. Masa berpanas tepi Teluk Batik haritu pun rasa macam ada acond dalam baju jer..hewhewhewww..owh lupa Family Day haritu buat kat Teluk Batik, Lumut Perak. 2hb June 2014. 



Family besar abah dan mak..Anak 8 orang..Menantu 6 orang..Cucu ada 7 orang..nak keluar lagi 2 cucu hujung tahun ni. Alhamdulillah setiap tahun mak ngan abah dapat dua cucu..Kuota tahun ni dah ada.Tahun depan jeng jeng jeng..siapa ntah..hahaha.Warna warni kitorang.

Abang sulung-baju kuning, Abang no 2-baju hijau, Abang no 3-baju oren, No 4-saya merah (serabainya aku nokss..huuhuu) No 5 adik baju biru (pakai spek), No 6 adik perempuan -baju purple, No 7 adik baju fuschia pink, No 8 paling manjeww dan ngada2 tu haaa buat silang tangan tunjuk peace..(masa kecik sangat manja ngan saya tau..hihi dah besar xmacho katanya nak manja2 ngan saya..hihi) ponteng PLKN sehari haritu..auta pegawai kata ada kenduri padahal g riang raya mandi manda.. Tukang komplot dengan tukang tepon pegawai tu baju hijau tu..hihi..sib baik lepas..(patutnya dah daftar semula masuk PLKN lepas cuti 2 minggu) dapat PLKN kat penang. Sejalan ngan Adik Lan yang keje sana la..Alang-alang Adik Lan hantar terus keesokannya. 


muahaha bila suruh bergaya romantik lelaju je abah buat posing gini..hihi abah dah 70 lebih..mak pun dah 60 lebih..alhamdulillah takde sakit sakit yang berat..love mak ngan abah.banyak pengorbanan yang mak ngan abah lakukan untuk kami adik beradik..


Zulkifli  +Shazarida +Nur Cinta Alya Batrisya+Nur Qaseh Alya Darwisyah


Mohd Asri +Nor Liza +Nur Alya Liyana



Mohd Azman +Hasliza+ Hazim+Amni (diorang la yang dok sabah..)balik anak-anak speaking sabah bahhh ngan mak ngahnye..jenuh saya nak dgr. si hazim ni ms umur 2-3 tahun tak berapa pandai sangat cakap, masuk 4 tahun tu diaaa macam butir peluru soalan keluar dr dia. kalau satu subjek tu 10 pertanyaan dia boleh bg.. 


weolsss..hihi en asben dah pandai senyum depan kamera..ewahh berkesan gak ajaran bininya..hihi..alaaa kakak sibuk nak masuk kereta dah masa nie.kamera pun tak nak pandang dah


Mohd Roslan + Mohd Firdaus

geng bujang..berpisah tiada..asyik melekat..layan laptop, layan movie, layan kisah aweks..ngammm hoo!! adik pakai spek ni la dok selalu kena buli ngan adik perempuan.Suh belanja..sian dia..Sape jadi bini dia nanti kena redho la ye..

Nur Azizah+Azizul..pasangan paling sempoi


Zarina+Mohd Ehsan..kawin muda..baru 22..alhamdulillah nak dapat baby dah lepas raya nie..cam tak caya diorang kerja sendiri, bisnes kecil-kecilan tapi dapat hidup di KL..alhamdulillah walau lulusan U tapi tak segan nak berniaga, bermula dari bawah


budak meragam..asyik nangis jer sepanjang balik kampung. Si kecik ni tak nak ngan orang.Kalau ramai orang mulala nak melekat dengan ibunya 24 jam.




 cucu cucu tok Zainun


 perempuannn..tak sah kalau tak selfie..hihi







Part 1-Intro sebelum pergi..Gigih bangun pukul 5 pagi siapkan bekalan. nak kena sampai awal ke Teluk Batik, takut takde tempat nanti..

Next enty baru cite +upload gambar bebanyak..


****Jemput  Like Page saya Qisdina Health and Beauty
                                                       Thank you



4 comments:

eB said... [Reply to comment]

cantek la sue. tempah kat mana2 baju2 tuh? pilihan color dia menarik :)

idzwa kamaruddin said... [Reply to comment]

cantik nyer baju, mcm mane kalau nak tempah?

Nafira usof said... [Reply to comment]

alahaiii.. cantek laaaa.
setiap famili ade warna masing2!!
best.. tentu meriah kan~

Mummy GreenyHouse said... [Reply to comment]

speechless japp....hihi. bestnya..siap ada baju tu,yg knk2 pun ade.. mmg sgt menarik! kagumm..kagum.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...