Monday, November 14, 2011

Pergi lagi

Sesuatu yang normal agaknya bila rasa sedih ditinggalkan
walau sekejap <lama jugak bagi kita>
Dah lama sebenarnya tak ditinggalkan
Last haritu 3@4 bulan lepas
paling lama ditinggalkan pun 2 minggu je <mmm takde lah lama sangat yong>
kali ni seminggu je



alahaii macam la tak biasa kena tinggal ye
outstation adalah perkara rutin bagi encik suami
kata suami"kewajipan abg sebagai pekerja & semua ini untuk family jugak"

bila dipikir-pikirkan balik
ramai lagi yang lebih lama ditinggalkan
upsss bukan ditinggalkan sebab saje-saje
tapi sebab tuntutan kerjaya, tanggungjawab yang dipikul sebagai pekerja
kena outstation!

macamana agaknya ye kalau yang berkahwin dengan insan yang perlu belayar atau outstation jauh-jauh
adehhh tak dapat bayangkan
2,3 bulan berjauhan dengan insan disayangi
2,3 minggu tak dapat tengok insan dikasihi
hanya suara pengubat rindu
betapa tabahnya insan-insan bertuah tersebut yang melalui semua itu

kita??adehhh baru satu hari dah merungut
hehehehe



bagi kita mungkin benda2 tue boleh dilalui tapi,...
si anak kecil sorang yang tak tau apa nie
macam biasalah bila si ayah takde depan mata
mulalah mencari..menangis depan pintu, nak keluar tengah2 malam mencari si ayah
kalau 4 hari si ayah outstation 4 hari tulah akan meragam
tapi, bila si ayah ada tak pulak dipedulikan
dengan ibu jugak nak berkepit
huhuhu alahaii anak ibu






26 comments:

MamaEma said... [Reply to comment]

begitulah situasi bila bekerja offshore kan..sian kat anak2...tapi demi mencari rezeki untuk famili..okeylah...alahai siannya dia menangis...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

yes, ini tuan empunya badan berpengalaman berpisah 6 minggu, plg lama.. ;-(..
time tu asben offshore brunei..
punyelah seksssssa, opss.. seksa..
bkn batin, tp zahir lg terseksa bile anak demam merengek rindu kat abah die.. huhuhu, hanya Allah yg tahu, tempat mengadu..

tp alhamdulillah, Allah maha mendengar setiap doa hambanya.. dh duk dekat sket.. heheheh

kakyong said... [Reply to comment]

jiran kakyong pun suaminya kerja offshore..

SURIA AMANDA said... [Reply to comment]

itu la kan..sib baik along x hadapi masalah mcm ni..sebab sedari kecik dania memang x rapat ataupun senang ckp x sempat rapat ngan ex hubby along..dia more rapat ngan atuk dan uwan dia...so..xde la kejadian mcm tuh..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kalo mak nangis seminggu tu kot..sabar jelah sue..cari rezeki tu..hihih

sakila's craft said... [Reply to comment]

alaaa....sedihnyaaa tgk si comei ni nangis...nanti ayah balik ye...

sue zainun said... [Reply to comment]

@MamaEma:

haah..itulah pesanan suami tiap kali outstation..

sue zainun said... [Reply to comment]

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥:

aduhh..lamanya..btl2..kesian kat anak itu yg palin tak tahan tuh..

alhamdulillah :) best skit dok dekat yek..hihihihi.dating hari2 :p

sue zainun said... [Reply to comment]

@kakyong:

senasib ngan saya la tuh..

sue zainun said... [Reply to comment]

@SURIA AMANDA:

ohh camtu..hmmm nak tak nak terpaksa la sue hadapi..

sue zainun said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA:

hehe..kata semangat :)

sue zainun said... [Reply to comment]

@sakila's craft:

:) jap je..jumaat ni dah balik..

Qhaifa Nur said... [Reply to comment]

salam singgah

demi tanggungjawab yang digalas...dan sudah situ rezkinya...

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

sue zainun said... [Reply to comment]

@Qhaifa Nur:

ye btl..demi keluarga jugak..:)

done follow kak qhaifa

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

mmg mcm gitu.. sekejap pun rs lama yg amat.. lbh2 lg org yg kita syg.. hihii

hakak CNN said... [Reply to comment]

alahai kesian tengok anak menangis..memang tak tahan rase hateyy...keraplah telefon ayahnyer dan kasik diyer dgr sore ayahnyer..kesian diyer..

petua org lamer kasik diyer baju yang ader bau ayah means bj yg ayah diyer pakai yg belum basuh..kasik diyer peluk dan cium..sy pernah buat sekali kat anak maser tuh suami ker london lamer..anak plak kecik lagik..huhu menjadik lah jugakk...hahaha

hepy belated besday yer..moga segala limpah Rahmat yang Esa menghiasi hidup awak n family..:)

Mama Gee said... [Reply to comment]

teringin nk tgglkan suami lama2 skit..nk tgk dia rindu ke tak...hehee

ieda said... [Reply to comment]

x perlah dikk janji anak2 ada dekat disisi kita .. kena redha kan .. winduu2 nie makin sayang .. :)

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

everything in this world needs sacrifice and so with this..alahai, no more crying yeah? :')

NzA said... [Reply to comment]

kesiannya....anak2 n akak dh xkisah bila ditinggalkan krn dh trbiasa sgt....dulu mmg sedih.

sue zainun said... [Reply to comment]

@IntaNBerliaN:

betul2..sokong sangat2..

sue zainun said... [Reply to comment]

@hakak CNN:

tima kasih..hepi skit..
aah kan..ada gak la bagi tp kdg2 tu xjalan cara tu..hihi..uishhh mesti lama tu..
terima kasih :) untuk family akak jugak moga dilimpahi rahmatNya :)

sue zainun said... [Reply to comment]

@Mama Gee:

hahahha..terseksa jiwa raga wooo

sue zainun said... [Reply to comment]

@ieda:

aah kan..sib baik ada anak kalo x mesti lagi sunyi..

sue zainun said... [Reply to comment]

@Rtp Farra Arisha:

:) dah hepi..

sue zainun said... [Reply to comment]

@NzA:
kuatnya akak..harap menjadi tabah seperti akak jugak lps ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...