Friday, April 6, 2012

Sunyi Sepi

Assalamualaikum...


blog yang semakin sunyi
semakin sepi
bukan malas
tetapi keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan
alahan tak berapa teruk berbanding anak pertama 
tapi rasa mual tetap ada setiap masa
dan yang paling tak selesanya
rasa mengah
agak susah nak bernafas seperti biasa
selera makan masih kurang dan tak boleh nak makan banyak
kalau terlebih makan perut rasa sangat sesak
actually kandungan masih dalam peringkat baru 7 minggu..
awal sangat lagi kan?tapi simptom-simptom macam dah sarat beno..huhu

harapnya simptom-simptom begini hanya setakat 3 bulan jelah..
kalau anak pertama dulu alahan setakat 3 bulan, masuk bulan ke 4 alhamdulillah
rasa sihat walafiat, aktif dan segar bugar..




**tak mampu nak update panjang lebar..mengah taip :p..Doakan saya mampu harungi dan kandungan selamat sampai saat melahirkan.Almaklumla kandungan peringkat awal macam-macam boleh terjadi..Apapun saya berserah padaNya..






23 comments:

GreenJade said... [Reply to comment]

tahniah sis..InsyaAllah semua nya akan kembali normal nanti.. :)

sy pon sdg mngalami nya..mmg alahan mual2 muntah2 buat hilang mood spnjang hari kans...take care yea

fiza said... [Reply to comment]

Biasalah tu, awal2 pregnant memang mcm tu. Take your time. Smoga di permudahkan olehNYA.

Masya said... [Reply to comment]

tahniahhh yer... semoga cepat sembuh.. tp cuaca kat luar pun sekarang tak menentu saya pun baru baik demam, sakit tekak dan sakit kepala...

Falsya said... [Reply to comment]

congrats sue..take care..;)

mama leen said... [Reply to comment]

3 bulan pertama ni memang menguji kesabaran..

saba je la sue.. take care ok

Saya Disini said... [Reply to comment]

semoga cpt sembuh

Fai Shaklee said... [Reply to comment]

salam perkenalan kak... fai doakan semoga akak kuat dan boleh harungi semua alahan ni dan semoga dapat lahirkan baby yg sihat. insyaAllah ^_^

Cik Rose Cute said... [Reply to comment]

Kena banyak2 bersabar...Adatlah ibu mengandung hehehe

mama maman aka yana said... [Reply to comment]

biasa la tuh.. sabar ye berbanyak..:)

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

its ok..janji ade..hehe..ok dah ni..

MamaEma said... [Reply to comment]

tahniah...preggy jugak yer..ramai pula dgr blogger tgh preggy ni..

Mama2Q said... [Reply to comment]

wah tahniah....moga morning sickness tu akan segera hilang....sabor bebyk yer... Dah 2 org blogger bagitau dia pregnant hari ni...best!tumpang suka!

nick0162884847 said... [Reply to comment]

Hai sy nk cri kwn ade yg single x y????

eB ezrin said... [Reply to comment]

insyaallah anak kedua kurang skit ms msboknyer tuh :)

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

moga alahan tu cpt berlalu... sabar yer...

Zie said... [Reply to comment]

Tahniah, bertambah lagi Umat nabi Muhammad.. zie ketiga2 mengandung alah yg sama, sampai bulan keempat memang dah tak boleh dielakkan...

Pka Rahim said... [Reply to comment]

hi..
jemput join segmen pka.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-feberet-color.html

tq :)

ieda said... [Reply to comment]

biasalah dikk
kena banyak sabar
setiap anak yg dikandung x sama ..
tulah org tua2 cakap bukan mudah
nak jadi ibu kan ..
dari sblm bersalin lagi dah diduga macam2 .. inikan anak dah kuar ..
ssabar ye dik ;)

fieda said... [Reply to comment]

jaga diri baik2 ye sue..

LYAfrina said... [Reply to comment]

take care sue... xpe..biasalah morning sickness kan..mudahan cpt beransur pergi n kmbali srti biasa

wan nurul hezrina said... [Reply to comment]

sue,awak preggy 2nd child ek.tahniah ek.nurul baru taw=)biasa lah sue mmg mcm2 ragamlah preggynie.niril dulu masa anak 1,nurul mabuk 9 bulan.tak mkan sangat.org ngandung naik berat,nurul turun.preggy num 2 si sofia nurul makanjer tak alahanpun.alahan masa 2 bulan sampai 4 bulan jer

Cute Mum said... [Reply to comment]

samalah kita..
mood selalu takder..

ecadwinkyasha said... [Reply to comment]

pregnant juga eh?..hehehe.tahniah sis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...