Tuesday, April 3, 2012

Tutti Frutti


Assalamualaikum & Salam ceria

semalam lepas teman hubby gi selayang bayar segala overhead
tetiba tekak teringin nak makan aiskrim
teringat pulak la tak pernah lagi mencuba Tutti Frutti
so kitorang pun gilah Tutti Frutti Prima Sri Gombak
sebelum sampai kat Tutti Frutti tuh hubby ajak singgah Burger Bakar Kaw Kaw 
kat Wangsa Maju Seksyen 2
sebelum nih asyik dengar sana sini orang dok bercerita kelazatan Burger Bakar
ewahhh hubby lak teringin..kuikuikui
tapi alamat lak tak tau..ishhh 
search lak alamatnya, sekali kluar link Blog Nana
ohooo penah makan kat situ ye nana..hehe
punyalah hubby dok pusing sana pusing sini nak cari
sekali tutup daaaa
alaaa setiap hari Isnin tutup
melepassss
huhuhu 
next time pula kena terjah

kemudian terus ke Tutti Frutti
dan hasilnya ialah 





3 Tutti Frutti yang bersamaan dengan RM 40.85 sen
cup paling kecil tu saya ambil..
alamak...harganya..huhuhu
nampaknya kalau betul-betul teringin baru leh beli nih..hihi
kalau tak baik order kat ice room jer :p
bab rasa lebih kurang jer kot cuma pilihan lebih banyak
banyak flavour dan topping 
apapun bab teringin dah habis..
esok lusa tak tau plak nak teringin apa..heheee


**kepala masih lagi pening-pening, tekanan darah rendah bila cek dengan doktor harini..
tapi alhamdulillah setakat nih masih belum MC..
kebiasaannya saya akan BW everyday tapi akhir-akhir ni tak sempat sebab bila ngadap laptop jer kepala pusing..Insyaallah slow-slow saya datang jenguk..

23 comments:

Falsya said... [Reply to comment]

tutti frutti sri gombak?..dh dekat sgt dh tuh..hehe..tp falsya lagi suke ice room dr tutti frutti..tutti frutti nie sekali-sekala boleh la sbb mahal bebenor..;D

IbuQalief said... [Reply to comment]

betul2 teringin baru bley mkn klu cm tu..klu teringin hari2 jenuh la heheee...tutti frutti byk pilihan tu y best :)

Cik Rose Cute said... [Reply to comment]

Mahalnya...hihihi bila teringin sangat2 baru masuk tempat tue..

Cik diLLa a.k.a pemilik BLog said... [Reply to comment]

bukan ke tutti frutti tu diragui non halal..smlm ade trbaca kt page ustaz azhar idrus..

Saya Disini said... [Reply to comment]

sedpnye

::NureeN:: said... [Reply to comment]

skali ja mkn kat cini, asben ckp x brapa halus ice cream dia, j-co lg sedap :)

lia said... [Reply to comment]

Allah....

teringat janji dgn opismate nak banjer dia kat tutti-frutti hu3... esok kena p tp kena siapkan RM lu he3

eB ezrin said... [Reply to comment]

walopn eB x braper nmpk tapi eB terliur. slurppppppppp :)

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

Sy jugak yg belum merasa lg.. nasib baik lum ngidam lg..hihi

fiza said... [Reply to comment]

Sedapnyaaaa...dah lama tak pekena TF. Sekali sekala bley lah sbb mahal ☺☺

MamaEma said... [Reply to comment]

tak tertahan dengan harganya..jarang-jarang bolehlah layan..

LYAfrina said... [Reply to comment]

lya pon x pnh mkn lagi ni,.mmg teringin gak.. tp harga..huhu..leh tahan..kna tgu poket tebal..bru leh mkn dgn senang hati

Mama2Q said... [Reply to comment]

dok aim nak pegi jugak ni, tp lum berkesempatan...

izan mama mia said... [Reply to comment]

mahalnyer..tapi teringin punya pasal..oklah kan...:)

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

mahai kan..aduh..

faiz fakhirin said... [Reply to comment]

ustaz azhar idrus gitau, dia suruh kita hold dulu mkn tutti frutti nih...sbb halal dia belum dapat dipastikan...dpt info ni pn dari FB UAI...

Pka Rahim said... [Reply to comment]

hi.. jom baca entry baru pka.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/make-up-by-pka-rahim.html

tq :)

fieda said... [Reply to comment]

mahal benor tu sue..

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

singgah tggal jejak..

QA's ~ mamapapa said... [Reply to comment]

uhuhuh!!sya pernah mkn skali & agak serik ..bkn saje sebab mahal tapi sbb colouringnya..dpt tau coz anak trtumpah kt baju & dh sental berkali2 tapi xhilang :(..
jemput follow sy kmbali,ye :))

mselim3 said... [Reply to comment]

mesti sedap tutti frutie..nak sebut pn susah nie,,,makan 2 hari pn isteri ajak kalau x...tak tahu aper 2 tutti frutti...

Kalu senang singgah blog ana...

"perbuatan yg mewarisi kepapaan..."

wan nurul hezrina said... [Reply to comment]

nurul tak pernah singgahlagi kat tutti frutti.sik lupajer.weekend selalu ke lain.hikhik

Masya said... [Reply to comment]

mahalnya.... tp tutti fruitti memang mahal pun.. sebab tu makan sesekali jer... sebab diakan timbang untuk tentukan harga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...