Thursday, March 7, 2013

Ujian dariNya

Assalamualaikum

               Harini ada checkup 4 bulan untuk Nur Dina Azzalia..macam biasa pergi timbang berat..tak naiklah pulok....mungkin sebab dalam bulan ni adik kurang sihat ..bila kurang sihat kuranglah menyusunya kan..berat still 4.9kg..kecik tak?hehe kecik cam ibunyalah....tapi mukanya ikut ayahlah..hahaha

              Musim orang kurang sihat rasanya sekarang nih..mana taknya pergi klinik jer bersepah orang..eh bukan bersepah..ramaiiiii :p  dekat taska sahaja baby yang sama bilik dengan Azzalia semuanya selsema ..Azzalia pon dah dekat 2 minggu dok sok sek sok sek hidungnye..Disebabkan takde ubat untuk selsema bagi bayi umur 4 bulan makanya terpaksalah si ibunya menggunakan kekdah sedut..kuikuikui..kerana dikau wahai anakku..sanggup ibu lakukan apa sahaja..tapi cam tak kureng jer..harini jumpa doktor, doktor suh gi farmasi beli ubat titik hidung katanya..kat KK takde juai..hok aloh..boleh plak takde..takpelah esok lusa ibu beli ye..siap doktor tuh pesan JANGAN sedut guna mulut..beli penyedut..ada jual!..baikkkk doc...hohoho..


                 Seperti biasa walaupun kurang sihat Azzalia masih maintain sengih..Picture kat bawah nih membuktikannya..hehe kata ikut ibu kannn..haruslah sengih 24 jam..Actually masa nih Azzalia tak demam pun, hanya selsema saja..saje jer tampal dahinya ngan koyok sebab nak suruh kakak pakai..kakaknya demam masa nih..Itupon tangan tuh dok gatal tanggalkan jugak cool fever tu..Lastly saya lap dengan air asam jawa jer..haaa hamik kau habis berbau masam kakak..






alhamdulillah kakak hanya demam sekejap jer..esoknya terus ok..demam nih pon sebab kena hujan..dok ikut ibu keluar masa ibu angkat kain di penyidai..terus kena setitik dua ujan..tinggal adik jer masih selsema dan batuk..

12 comments:

Falsya said... [Reply to comment]

aloh aloh comelnye adik walaupun kene selsema...senyum sokmo ye dik...nasib baik la kakak demam kejap jer..skang nie mmg musim la org dmm..

::NureeN:: said... [Reply to comment]

mmg skrg nih musim.. anak nureen 2 2 demam silih berganti dah sebln lebih.. demam on off...
rasa penat bdn ni, x cukup rest :)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said... [Reply to comment]

Bgus la dia..demam pun tersengih ceria lg...:)

mamalieyna said... [Reply to comment]

Alolo.. demmam pun senyum menawan :-)

Mmg musim demam la skrg ni..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

alahai dua2 x sihat...tapi still cumill senyum2 jee

izan mama mia said... [Reply to comment]

boleh sengih lagi tuu walau selsema..ehe..

Nafira usof said... [Reply to comment]

alahaiii.. cian dier..
moga cepat sembuh yer baby~

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said... [Reply to comment]

bkn main lg dia senyumm
comell..

itulah musim demam selsema skrg ni,
anak eija, ziqry tu sebulan dah selsema x baik2 pun lg skrg ni tau..

Nana said... [Reply to comment]

klu saya...selalunya...batuk la yang last sekali sembuh...

semoga adik & kakak sihat sentiasa... :)

QasehnyaRania said... [Reply to comment]

alalaa..sian dia.camno skrg dah baik ke ?

LYAfrina said... [Reply to comment]

moga cepat sembuh ye comel ..

sue.. sori bru smpt datang.. lya baca komen dari sue aritu... mmg agk terkejut.. apa2 pon, inilah ujian.. lya faham sgt sue, sbb lya pon ada epileosi, & kena makan ubt tu seumur hidup.. lya mula kena umur 18tahun..

~MommyAida~ said... [Reply to comment]

semoga adik cepat sihat ye..kesian tgk babyy kena selsema kan..sbb susah sikit nk baik nya bile takde ubt..ibu tabah k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...