Wednesday, August 24, 2011

Iftar at Royale Chulan Hotel

    Wauuu lamanya tak berupdate blog nih. Sibuk sangat sampaikan tak sempat nak wat entry dan dah lama jugak la tak berjalan jalan kat blog kawan-kawan. Harini baru nak menyempatkan diri.

     Semalam berbuka puasa di Royale Chulan Hotel dengan keluarga besar syarikat suami. So i sebagai isteri ikut je la kan.MySpace  Makan free katakan. Cam biasa sesi penggambaran mesti ada.  Tapi malangnya gambar sikit saje sebab my Iphone rosak.MySpace Gambar yang ada pon dari Iphone en suami. En suami lak kalo bergambar nih dia tak suka. Tolong tolong amik boleh la. Jangan uwekk ye kalau tengok banyak sangat muka tuan belog. Tuan belog nih memang muka tak malu sikit.

    This year kitorang tak berbuka di luar pon. Tahun ni tahun bersederhana.MySpace





alhamdulillah dina amira suka sangat pakai tudung. Jadi perhatian dia kejap.




semangat tangkap gambar tepi nama companynya.huh



dina amira sibuk menari masa nih dengar irama arab



ada irama padang pasir 



makanan pertama masuk perut. maklum perut melayu 


@Royale Chulan Hotel


Iphone rosak

     
MySpace




MySpace





MySpace




MySpace



MySpace


yang tengah tu ler ansetnya



          Rosak sebab terjatuh dan terhentak kat bucu tin biskut amira.Screennya rosak dan xnampak apa2 kat screen tu. Gelap gulita jer tapi bila call boleh lak cuma tak boleh nak angkat ler kalau orang call.Sedihnya. Belum bayor lagi pon duit beli henpon nih. Utang ngan en suami. Yang si anak pon tak leh tengok ibunya pegang henpon skit, mesti tak bagi. Almaklum ler tak dapat perhatian.MySpace si ibu ni dahla tak biasa pakai henpon canggih2. Dulu pakai henpon yg baling ke dinding tapi yang tu takpe sb baling camne pon leh pakai lagi.



TETAPI AKHIRNYA..taraaaaaMySpace en suami g baiki kat  iPhone Repair KL , 



dah boleh guna. Sib baik tak kena caj apa2. Brother tu kata xde kerosakan yang teruk cuma touchscreennya tak rapat. So terima kasih kat Iphone repair KL tuh ngan en suami yang pegi senyap2. Surprise.MySpace

        Sesape yang ada rosak Iphone tu leh la hantar kat kedainya.Alamatnya F34A, 1st Floor, Centrepoint Mall, 47800 Petaling Jaya, Malaysia, dibuka Mon-Sat 10 am-10pm, Saturday 12pm-8pm. Kalo nak like buleh juger kat facebook iPhone Repair KL. 



Friday, August 19, 2011

Alamak en suami watpe tu

    Erkkkk kenapa pulak en suami bersalam nih. Seriusnya.





                                                                     
MySpace










MySpace









MySpaceooo bayar zakat fitrah rupanya 

Alhamdulillah dah selesai


     Bagi yang belum bayar cepat-cepatlah bayar ye. Nanti kelam kelibut pulak. Boleh tengok info zakat kat bawah nie.







Tuesday, August 16, 2011

Ayam Butter Rangup Kegemaran

        Alhamdulillah dah memasuki minggu-3 puasa. Mmm mesti dah ramai yang wat preparation untuk raya kan. Atau ada yang belum lagi. Takpe sebab masih ada masa lagi.So apa kata kite cerita pasal buka puasa dulu. Mesti ada yang berbuka kat luar kan? Best x? Sedap x makanannya? Saya pun ada jugak berbuka kat luar sebab tak sempat nak masak (hehehe cam alasan je)

        Cadangnya nak berbuka kat Restoran Kunang2 tapi hari tu Ramli Sarip dah booking. Sedihnya saya. :( Sebab dah lambat dan takut jammed dan penuh kat tempat lain, saya decided untuk berbuka di Restoran Haji Sharin Low yang terletak di Gombak. Tempatnya biasa2 je. So kitorang makan


Udang Butter



Ayam Butter yang rangup


Baby Kailan Ikan Masin

Tomyam Campur


Carrot Susu


Bubur manis ( yang diberikan percuma oleh restoran nih)
sunat memakan kurma dulu ye 

      Okeylah makanannya. Simple dan tak terlalu berat. Kalau nak tau restoran ni menyajikan makanan berunsurkan Chinese food. Banyak lagi menu sebenarnya contohnya Ikan stim nyonya,Ayam mermaid, Ayam Thai dan macam macam lagi. Haritu  xnak order ikan sebab rasanya dah banyak menu yang diorder. Nanti tak abis membazir lak. Tak baik membazir di bulan2 puasa nih. :P


tuan rumah






Sunday, August 14, 2011

Ada yang minat tak?

           Agak-agak ada yang minat tak dapat baby ada gigi camni.




    Sangat best bila dia gigit orang.

Friday, August 12, 2011

Susahnya....


     Orang dok sibuk bercerita pasal ramadhan yang saya nie sibuk bercerita topik lain. Nak masuk cite masak, xpandai ler masak2 nih, nak masuk cite berbuka puasa, xde plak berbuka kat luar. So sebagai ganti nak bercerita pasal kesusahan. Kesusahan apa? Ahaaa ini dia

       Kesusahan bergambar bersama cinta hati ibu nih. Sangat payah hokeh sebab suka sangat bergerak. Dan satu lagi dia akan wat mimik muka macam2. Hobinya kot hehehe. Tak caye? ce tengok ce tengok

                                                                            :)
                                                                           
                                                                            :)

xtaula apa yang nak dibuat sbnrnya







ha ha ha abis keayuan makciknya



aksi cabut lari



mimik muka malu2
     


???



aksi keboringan



paksa rela



        So itu sebabnya la ibu dok tepek gambar ibu je.. Abis2 view muka sendiri. SS je banyak. Dah tu nak tepek muka sape kan. Mr hubby xminat bergambar..Tetapi ada la jugak gambar yang agak chumel bagi pandangan mata rabun ni. Nak tengok kena nantikan next enty ye.

p/s : Bertuahnya Mrs Fiza anak dia suka bergambar, sangat chumel hokeh. Kadang-kadang tergelak sorang-sorang tengok gambar darwisy.ehehehehe..:p







Monday, August 1, 2011

~Salam Ramadhan~



Insyaallah 
إِذَا كَانَ أَوَّلُ لَيلَةٍ من شَهرِ رَمضَانَ صُفَّدتِ الشَّياطينِ ومَردَةُ الجنِّ وغُلِّقتْ أَبوابُ النِيرانِ فلَمْ يُفتَحْ منها بابٌ وفُتِّحتْ أَبوابُ الجنَّةِ فلَمْ يُغلَقْ منها بابٌ ويُنَادِي مُنَادٍ يا بَاغِيَ الخيرِ أَقبِلْ ويا بَاغِيَ الشَّرِّ أَقصِرْ. ولله عُتَقَاءٌ من النَّارِ وذَلكَ كُلَّ لَيلَةِ
"Apabila tiba malam pertama Ramadhan akan diikat/dirantai segala syaitan dan jin-jin yang sesat, ditutup segala pintu neraka hingga tidak ada satu pintu pun yang dibuka, dibuka segala pintu syurga hingga tidak ada satu pintupun yang ditutup. Seorang penyeru (yakni Malaikat) akan berseru; "Wahai orang yang mengejar kebaikan! Tampillah kamu. Wahai orang yang ingin melakukan kejahatan! Undurlah kamu (yakni berhentilah dari melakukan kejahatan)". Akan terdapat orang-orang yang bakal dibebaskan Allah dari api neraka. Hal demikian itu berlaku pada setiap malam (di sepanjang Ramadhan)"
(Hadis Riwayat Imam at-Tirmizi, Baihaqi dan Ibnu Hibban dari Abu Hurairah r.a)

Selamat Berpuasa Semua



Alhamdulillah, tup tap tup tap dah ramadhan. Cepat betul masa berlalu kan. Selamat berpuasa semua. Semoga dengan kesempatan yang masih ada ni kita sama-sama akan memanfaatkan peluang yang diberi. 
Salam Ramadhan dari saya sekeluarga


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...