Tuesday, August 16, 2011

Ayam Butter Rangup Kegemaran

        Alhamdulillah dah memasuki minggu-3 puasa. Mmm mesti dah ramai yang wat preparation untuk raya kan. Atau ada yang belum lagi. Takpe sebab masih ada masa lagi.So apa kata kite cerita pasal buka puasa dulu. Mesti ada yang berbuka kat luar kan? Best x? Sedap x makanannya? Saya pun ada jugak berbuka kat luar sebab tak sempat nak masak (hehehe cam alasan je)

        Cadangnya nak berbuka kat Restoran Kunang2 tapi hari tu Ramli Sarip dah booking. Sedihnya saya. :( Sebab dah lambat dan takut jammed dan penuh kat tempat lain, saya decided untuk berbuka di Restoran Haji Sharin Low yang terletak di Gombak. Tempatnya biasa2 je. So kitorang makan


Udang Butter



Ayam Butter yang rangup


Baby Kailan Ikan Masin

Tomyam Campur


Carrot Susu


Bubur manis ( yang diberikan percuma oleh restoran nih)
sunat memakan kurma dulu ye 

      Okeylah makanannya. Simple dan tak terlalu berat. Kalau nak tau restoran ni menyajikan makanan berunsurkan Chinese food. Banyak lagi menu sebenarnya contohnya Ikan stim nyonya,Ayam mermaid, Ayam Thai dan macam macam lagi. Haritu  xnak order ikan sebab rasanya dah banyak menu yang diorder. Nanti tak abis membazir lak. Tak baik membazir di bulan2 puasa nih. :P


tuan rumah






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...