Monday, May 7, 2012

bernafas kembali


Assalamualaikum
Sudah masuk bulan Mei sekarang
cepat betul masa berlalu
sudah lama nak mengarang cerita baru
tapi bila sampai ayat yang ke lima idea hilang
untuk entry ni saja 4,5 kali padam tulis padam tulis
memakan masa berhari-hari plak tu
waaaa teruk nih..

actually bila saya buka blog@internet@FB kepala cepat jadi pening
alahan ? haha tak kanlah yer..
alahan pulak bukan setakat morning sickness tapi evening, afternoon, night
tak kira masa..
fuhhh itu yang penat..
selalunya apa yang dimakan terus keluar balik
kalau tak sekali mahunya 2 kali sehari camtu
rasa loya tu usah dikata la..sepanjang hari..
hurmm teruk tak alahan saya nih?

setakat nih doktor cuma bagi makan acid folic sahaja
kalau makan vitamin lain lagi kuat alahan katanya
rasa macam sama jer :p
ubat untuk penin/muntah/loya pon ada juga
tapi saya malas nak makan selalu
sebab akan mengantuk dan tekak rasa xsedap..
biasanya kalau travel kemana-mana atau nak keluar shopping barulah saya ambil ubat tu

jadinya buat masa sekarang nih setakat pergi dan balik ofis jelah
itupon dalam seminggu satu hari mesti MC sb sangat-sangat tak larat
keluar jalan-jalan jangan haraplah saya nak pergi..
kecuali kalau shopping lah..hihi adalah sekali sekala

sebenarnya rasa rindu sangat nak baca blog kawan-kawan :(
kadang-kadang tu ada jugaklah saya BW tapi setakat termampu jer..

terima kasih pada yang masih sudi singgah walau blog ni sunyi sepi..thanks Lya, Ina, k.Fieda    n yang lain-lain


insyaallah kita bertemu di next entry ya..








16 comments:

Che Rosliza Che mat said... [Reply to comment]

Dah lama tak publish ya...rindu pulak...

Falsya said... [Reply to comment]

alahai..kesian sue..sabar okayh..

sue nie kire jiran falsya la jugakkan..;D

Wanieys said... [Reply to comment]

kesiannyer...nampak cam alah teruk jer...papun sabar yer :)

izan mama mia said... [Reply to comment]

kesiannyer sue..masih ada alahan lagi...takpelah bawa berehat dulu..nnt dh ok...br bw dgn gumbira...yer..take care

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

sian sue.. take care yer...

sy alhamdulillah.. peknen kali kedua ni.. xda alahan.. selera makin bertambah ada.. kalu dulu.. masuk 4 bulan br hilang alahan.. br blh mkn itu ini... siap nangis2 lg sbb xtahan dgn alahan..

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

alahaiii...kesiannya. mabuk teruk ni yg buat takut nk pregnan. apepun, bertahanla ye sue.kena kuat smgt tau!didoakan smoga cpt abis alahan ni semua....

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said... [Reply to comment]

welkam back sue..
tape, pelan2 kayuh..
moga cpt2 beransur baik yer..

apepun, nnti emel lely add. sue ye,
nk anto fm..

ibuhebat said... [Reply to comment]

take care.. harapnya tak lama la alahan tu.. :)

|| NaFiRaa || said... [Reply to comment]

take care yer~

Ros said... [Reply to comment]

Assalamualaikum Sue,

Teruk jugak alahan Sue ni ya...Tak pa lah sabar banyak2 dan jaga diri baik2 ya....

LYAfrina said... [Reply to comment]

welkem back sue..moga keadaan su btambah sihat hendaknyer...

wowww..dh berubah blog sue..mkin cntik n bseri..moga ianya mnambahkn smgt sue utk trs bblog

fieda said... [Reply to comment]

kak fieda lama plk tak menjengah ke sini...sue take care ye..

terkejut masuk2 sini sur renovate umah...adohaii..cantik gilew sue..keje eca ni ye..eca ni mmg buat org geram tgk dia renovate umah..

Mama2Q said... [Reply to comment]

hehe..sabor bebanyak yer...anak soleh tu....

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

wah.. blog dah berwajah baru.. :)

::NureeN:: said... [Reply to comment]

sue, cuba mkn salindah.. sbb dia ubat homopati utk kurangkan alahan.. nureen mkn utk anak 1st & 2nd.. anak 2nd kurang cikit masa anak 1st dlu mmg nureen alah smpi 9bln.. x larat oooo

Zie said... [Reply to comment]

Tahniah.. mudahn alhn cepat pergi....mcm zie dulu makn nasi berlaukn ikn masin je... yg lain tak boleh mkn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...