Thursday, April 17, 2014

Ngerinyer!!



Alkisahnya..

Bila jaga bahagian akaun bermaksud kena collect payment dari client-client.

Makanya pada suatu hari..KENA MARAH dengan client..giler-giler kena marah sampai nangis. Puncanya client tu kata 'awat awak call saya banyak kali harini?kan saya dah bagitau belum ada lagi.awak tak paham ke?macamana lagi saya nak cakap ni " kemudian siap dengan maki2 lagi tu. PAP terus nangis sedih **confius gak masa tu apsal nak nangis, maklumla sepanjang penglibatan saya kerja budak-budak opis kata saya 'Jiwa Kental" hahaha

Then bukak mata..TUP-TUP gelap..tengok jam pukul 3 pagi.Laaa mimpi rupanya..dah rasa macam real jer mimpi tu. mamai-mamai terus sambung tidur.

Esok paginya terus telefon client, cite kat dia. Sambil ketawa bagai nak rak  client cakap 'marah-marah sayang' ewwwww hahahaha perasan..sib baik saya dah lama kenal client nie.Saya tau dia gurau je. Dan yang bestnya terus dapat payment haritu. Kalau tak dapat jenuh nak menjawab dengan bos. 

Gitulah Alkisahnya..

**Saya kerap mimpi pasal kerja. kadang-kadang tu sampai mimpi tengah buat kerja pun ada.
**Awal 2013 sampailah sekarang saya rasa sangat sibuk. Walhal 'kerani biasa' je kat ofis. Rasa kerja makin bertambah-tambah. Salah satu sebab tak sempat update blog. Sedih jugak sebab nak abadikan setiap kenangan dalam blog ni tapi apakan daya. Tak mampu. 

7 comments:

Mrs Najib said... [Reply to comment]

parah betul!! awk nie terlalu memikirkan keje pai terbawa tp sy dedulu pun sme gak..huhu

Mrs Najib said... [Reply to comment]

parah betul!! awk nie terlalu memikirkan keje pai terbawa tp sy dedulu pun sme gak..huhu

lia said... [Reply to comment]

ni tentu2 pekerja paling rajin he3

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... [Reply to comment]

salam kenal..buat setakat yg mampu..jangan stress ye..

sue zainun said... [Reply to comment]

@Mrs Najib hehe xtaulah otomatik camtu..agaknya risau kot :p

sue zainun said... [Reply to comment]

@lia haha mana ada..kdg2 ngulat gak sembang2 kikiki

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

org penting..tu semua client pun cari hehe...
jgn stress sgt ok ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...