Monday, October 29, 2012

suami mengidam?..


Assalamualaikum...
lama tak bersiaran
nampaknya anak ibu yang nie tak suka mengarang
tapi sekali sekala saya tetap lawan perasaan tak nak tuh
kalau tidak berkuburlah "rumah kecil" ni
 
alhamdulillah kandungan dah masuk 37 minggu hari ini
kelegaan pertama untuk risiko lahir bayi pramatang dah lepas..
syukur sangat-sangat
 dua hari lepas dah rasa macam ada kontraksi
tapi sekejap jer, kemudian hilang
rasanya baby dah tak sabar nak keluar nih
 
tentang admit tu saya tak pergi pun
just sign surat minta keluar wad dan berehat di rumah
kiranya dah hampir sebulan berehat
sepanjang berehat my MIL dan hubby banyak membantu
thanks to hubby..love u sayang..
 
bercerita bab hubby nih teringat saya satu kisah
suami mengidam..
hahaha
sepanjang preggy nih ada sekali tuh my hubby tetiba teringin makan ketam
nak makann pula tu bukan dekat2 sini
nak pergi cari di Pulau Pangkor
baru feel katanya..haihhh macam2 la pulakkk..
nasib baik ada pakcik kat sana
 
jadi inilah ketamnya
1 kilo cuma RM 12 sahaja
rembat 4 kilo terus
separuh rebus, separuh lagi dibuat masak kari ketam..
gambar dah masak tak sempat nak ambil sebab
masing-masing dah tak sabar-sabar nak makan




 
oh ya ibu Alisha@Ina dah selamat lahirkan anak keduanya
tahniah Ina..kejap lagi saya jenguk rumah Ina dan yang lain-lain yer..
rindu pada semua..:)
 
 
 

14 comments:

LiNda said... [Reply to comment]

sekejap je dah 37 minggu ye. ;)
sedapnye ketam, fevret linda tu ..

:: Mrs.Eady :: said... [Reply to comment]

ketammm!!!!

fiza said... [Reply to comment]

Dah lama tak makan ketam...sedapnya.

Kejap jer dah 37 weeks yer. Smoga di permudahkan olehNYA. Take care.

Mamamya said... [Reply to comment]

kebetulan pula hari ni blog yg akak singgah kebanyakkan sedang menunggu hari nak b'salin... ;)

semoga dipermudahkan semuanya nnti yer...

~MommyAida~ said... [Reply to comment]

wahh sedappnyaa ketammm...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

Wah ketAm..-best..

P#eoniX said... [Reply to comment]

macam sedap jer ketam tuh masak kari lagik tuh..heehehhe..baru nak bw...sorry...n'way,all the best of your life...see u again...

QasehnyaRania said... [Reply to comment]

hihi dapnya ketam

syok pula bila si suami ngidam yer ;P

Nafira usof said... [Reply to comment]

banyaknye.. sampai 4 kilo~

eB said... [Reply to comment]

ketammmmmmmmmmmmmmm
my fav tuh. suker3... :)

Tihara said... [Reply to comment]

as salam

ape khabar lama tak dengar story..sihat ke?

SURIA AMANDA said... [Reply to comment]

lama along x singgah sini...hope Sue ok..baby kick x pagi ni? hehee...

ejulz said... [Reply to comment]

waaa.. lama x makan ketam.. kalau balik kpg baru dapat makan kot.. hehe.. dukk bujang xreti nak masak ketam.. haha..

smoga kandungan sntiasa sihat dan dpt baby comel.. :)

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

byknya ketam.. ketam ni isi sedap tp nk makan kemain pyh lg..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...