Thursday, August 2, 2012

Checkup

Checkup yang pertama
Usia kandungan : 18 weeks (kena bising ngan nurse..apsal lambat katanya..huhu..)
tarikh : 18/06/2012
tekanan darah : 10.7 (rendah)
scan yang pertama..ibu dapat tengok keadaan baby yang semakin membesar
indahnya perasaan ini semasa menatap baby
baby dalam keadaan baik, degupan jantung pon ok :)
berat : hahaha rahsia :p

Checkup yang kedua kali
Usia kandungan : 22 weeks
tarikh : 17/07/2012
tekanan darah : 10.4 (rendah, turun lagi dr bulan lepas :(
baby : sihat
berat ibu : naik 3kilo dari bulan lepas..terbaikkk lah..
rendanglah si ibu bagai pohon merendang kalau tiap-tiap bulan 3 kilo naik
kena tambah vitamin selain Obimin yang dibekalkan..
biar betul doktor nih, nak suh si ibu naik 4 kilo sebulan ke hape??
ahhhh amik jelah apa yang doktor dah bagi..manyak munyik lak ibu :p

Chekup yang ketiga
tarikh : 15/8/2012
tak wat lagi..
rasa-rasanya berat xdelah naik 3 kilo kot sebab ibu berpuasa..
baby pon pose..bagus tak baby?heheee..
tekanan darah: hurmmm maybe rendah lagi kot sebab ibu masih rasa pening-pening, macam nak pitam dan semput..


**entry checkup ini tanda kenangan untuk baby yang bakal lahir nanti..Insyaallah..
at least ibu pun boleh godek-godek balik semula tengok pengalaman yang dilalui
setiap anak tu kan berbeza pengalamannya..
betul tak?

adehhh dah macam gadis retro 60 an plak si Amira nih dengan spek matanya

takdelah chubby sangat kan..:p 




17 comments:

izan mama mia said... [Reply to comment]

comel jer tak nampak chubby pun...

Wanieys said... [Reply to comment]

comel..nampak mcm xpreggy pulak eheee

izz iizza said... [Reply to comment]

semoga ibu dan anak sihat..:)

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

wahh.bestnye..hopefully kami akan rs jugak cmni 1 day..neway..jage diri..smg sihat2 semuanye:)

eB said... [Reply to comment]

comel...
sue cam eB, preggy stakat <6 bln, org musti x tau. hik3

Ms.Su said... [Reply to comment]

comel je ibu, mana ada chubby;)

lia said... [Reply to comment]

alololooo comey nyer org peknen ni, slim jer nampak...

Falsya said... [Reply to comment]

Itu gambo time preggy ke sue..hehehe..

GreenJade said... [Reply to comment]

takde la chubby pun sis..ok2 je tu..

moga both ibu n baby sihat2 selalu ya.take care

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Elok je comelnya dia..
Seri baby.. ;D

teratak hati said... [Reply to comment]

semoga sihat ibu dan baby..rendahnya tekanan darah..

♥ Elin ♥ said... [Reply to comment]

tang mana yg chubby nih....

maintain jer....lagi berseri ibu mengandung ni..:)

|| NaFiRaa || said... [Reply to comment]

tak nampak chubby pon.. huhuhu.. slim jek~

::NureeN:: said... [Reply to comment]

comel jek perut.. a'ah, lain anak lain alahannya...
kita sama, bila dh 6bln lebih baru ada org perasan nureen preggy..
sue x chubby pon, nmpk kurus ja.. sng nk jaga pas bersalin nanti
anak nureen 2 2 2.7kg :)

fieda said... [Reply to comment]

olo..tomey anak dara tu..

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

comel je.. xdalah chubby pun :-)

QasehnyaRania said... [Reply to comment]

tengah menanti kelahiran kedua yer..

tahniah su=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...