Friday, May 30, 2014

Jalan jalan je


Assalamualaikm & Selamat pagi

            2 minggu lepas ada MOM &BABY EXPO di Midvalley.. 16May-18May. Saya pon ambil kesempatan la pergi. Sebelum ni memang teringin sangat nak pergi. Nasib baik la adik perempuan pun memang berniat nak pergi beli barang keperluan anak sulungnya. 

               Memula nak jugak la bawak anak-anak tapi macam payah pulak. Takut diorang tak selesa ramai-ramai. lastly saya pergi sorang.(en asben kerja time nih) Dok dalam kereta dok kena perangat ngan adik dan adik ipar. Maklumla tak pernah keluar tak bawa anak. Memang lain sungguh! hahaha..sabo jelah kan..Emo sungguh saya..hihihi..dok terbayang-bayang la muka si kecik tu ngintai2 dari celah pagar taska..mesti azzalia hairan apsal

             Actually tak beli banyak pun sebab rasa-rasanya kebanyakan barang yang dijual saya dah memang ada. Kalau parent yang baru nak dapat anak sulung atau baru nak dapat baby memang sesuai pergi. Macam-macam ada.Murah pulak tu. Botol Avent separuh harga..Paling ramai orang rasanya dekat booth Fiffy..dahle murah cikk oii..plastik simpan susu berapa hengget ja sekotak..


 my adik ipar memborong sakan..semua barang beli kat Mom & Baby Expo kecuali handbag bininya tu je..hihi..beg yg digalas tu pun penuh dengan barang-barang sebenarnya..

my adik xtau lagi jantina baby..so kebanyakan barang memang 'warna selamat' kecuali ada satu dua je pink..takut kempunan katanya..hihi


                Saya pulak cuma beli baju untuk Azzalia jer..saiz baju untuk kakak takde..maklumla kakak dah besar..kena carik kat mall la senang..


tu diaaa..muka happy adik dapat baju..lapan pasang baju untuk dipakai di rumah..

sedondon ngan kakak..tang seluar jelah mampu..hihi.payah nak carik sedondon..ke saya yang tak pandai nak carik..hehe

Thursday, May 22, 2014

Vivix shaklee

Vivix Shaklee Kaya Resveratrol Tinggi Antioksida dan Awet Muda

Vivix ini telah menjadi fenomena supplement semulajadi terbaik yang dicari-cari oleh mereka yang ingin sihat secara optima!

Vivix merupakan supplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No 1 supplement makanan di Amerika.

Apa itu Resveratrol?

Resveratrol adalah kumpulan tumbuhan yang mengandungi polyphenols. Resveratrol mempunyai antioksida, memelihara badan melawan sebarang kerosakan yang berkaitan dengan kanser dan penyakit jantung. 

Apa Itu Vivix Shaklee?

Vivix adalah minuman pekat yang berwarna merah yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang Kaya Resveratrol yang bersifat anti-oksida, melambatkan proses penuaan / anti-penuaan, anti-inflamasi dan anti kanser.



Awet muda, antioksida, antipenuaan, anti aging, Putrajaya, Kuala Lumpur
VIVX TONIK AJAIB

Rahsia Cantik Berseri dan Awet Muda dengan Vivix Shaklee Kaya Resveratrol Antioksida


Inilah rahsianya : antioksida dalam reseveratrol Vivix Shaklee melambatkan kitaran dan kematian sel, melambatkan proses penuaan dan membantu meningkatkan ketahanan antioksidan untuk kulit yang lebih sihat. 

Tindakan Vivix pada Tahap Sel :

1. Mempertahankan sel (cell defense)
Ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.

vivix shaklee cell defense


2. Memberi tenaga kepada sel
Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tenaga di dalam sel.

shaklee vivix cell energy

3. Memperbaiki sel
Ramuan Vivix dikaji membantu pembaikan sel tahap selular


shaklee  vivix cell repair


4. Meningkatkan prestasi sel
Ramuan VIvix adalah 100 kali lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE (advanced glycation end product) yang boleh menyebabkan kerosakan tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.





Ramuan Semulajadi di dalam Vivix Shaklee


1. Anggur Muskat



Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.

Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.


2. Elderberi



Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara.

Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.


3. Polygonum Cuspidatum



Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrolmembantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.


4.Lobak Ungu




Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.

Kebaikan dan Manfaat Vivix

Memelihara :
  1. kesihatan jantung
  2. kesihatan otak
  3. kesihatan sistem imun
  4. kesihatan sendi
  5. perlindungan antioksidan
  6. peningkatan tenaga
  7. kesihatan badan yang optima 
Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. 


Whatsapp atau pm saya di 0162057335 untuk order.

shaklee independent distributor
ID 1107555


*** Ibu saya sendiri mengamalkan Vivix..Kulit menjadi tegang, memang xnampak kedut2..kalau ada pon tak berapa nampak..dan uban yang dulunya banyak semakin kurang..










Monday, May 19, 2014

Kunjungi Zalora Malaysia sekarang!!



Title: Watch Malaysia - Buy Your Favorite!

Ladies and gentleman, this is the right time to buy your favorite watch Malaysia!!! Sempena Syawal yang kian menjelang, pastinya masing-masing kini sibuk membuat persiapan raya. Selain persalinan baju raya dan kasut raya yang serba baru, sesetengah individu juga cenderung membeli aksesori baru seperti jam tangan, beg tangan dan sebagainya. Haaa ni yang nak cerita nih...Bagi anda yang kini sedang tercari-cari seutas jam tangan yang sesuai tapi masih keliru gaya apakah yang sesuai untuk anda, teruskan membaca entri ini. Disini saya akan berkongsi sedikit informasi mengenai jenis-jenis paparan jam dan beberapa jenis tali jam untuk anda miliki.

Pertama sekali, jom kita kupas jenis-jenis paparan jam tangan. Basically, terdapat 3 jenis paparan jam iaitu – analogue, chronograph & digital. Jom kita lihat bagaimanakah rupa ketiga-tiga paparan jam tangan tersebut;



(Jam tangan analogue, Jam tangan chronograph, Jam tangan digital)



Selain berlainan paparan, temui juga pelbagai seleksi jam tangan yang terdapat dalam beberapa pilihan tali seperti yang berikut;



(Jam tangan bertali kulit, Jam tangan bertali besi & Jam tangan bertali silikon)

Sedikit tips; untuk anda yang menggemari gaya klasik atau vintage, jam tangan bertali kulit merupakan gaya jam tangan pilihan anda. Bagi anda yang ingin kelihatan elegan dan sering berpakaian formal, jam tangan bertali besi adalah pilihan terbaik. Seterusnya, jam tangan bertali silikon pula adalah sesuai untuk anda gayakan dengan padanan pakaian kasual.


Cantik kan semua jam tangan di atas..Kalau nak tengok lebih banyak lagi bolehlah pergi website ZALORA Malaysia. Jam cantik dengan harga yang berpatutan.. Trend online shopping memang sangat popular sekarang..bukan apa menjimatkan masa dan wang serta tenaga..so apa tunggu lagi..jom terjah SEKARANG!!




Thursday, May 15, 2014

Cikgu yang tak menjadi



Perlukan kesabaran yg tinggi
Banyak main..maklumla manja sgt ngan ibu..ibu garang camne pon dia rileks je..

Sebut satu..dia sebut dua..
Sebut tiga..dia sebut empat

Kakak lagi la..xfokus..lari sana lari sini..camne la nak main cikgu cikgi ni..hahaha 


Monday, May 12, 2014

Setiap hari adalah Hari Ibu


Setiap hari adalah hari Ibu. Kenapa? Sebab setiap hari saya akan teringat pada Ibu. tiada satu hari pun saya lupakan jasa seorang ibu membesarkan saya dengan penuh kasih sayang. Ye benar..adakala saya bertengkar, tidak sependapat dengan ibu,tapi saya tau Ibu sentiasa merestui saya, menyayangi saya seadanya.. I love u mak!!







Career is important but nothing supersedes my role as a mother..
I'm proud to be a mom..
Nur Dina Amira +Nur Dina Azzalia +..... inshaAllah ;D
 




Friday, May 9, 2014

Duckface






pose muncung gitu memang jadi favourite Azzalia.. geram pulak tengoknya.. 
#nurdina azzalia # 1 tahun 6 bulan

Tuesday, May 6, 2014

Promosi May-mealshake




Saya sendiri ambil mealshake ni untuk anak-anak. Antara manfaatnya :-

  1. Kurangkan Ekzema
  2. Untuk Tumbesaran
  3. Untuk Perkembangan Minda
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  6. Untuk Anak kekal aktif
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  15. Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu atau minuman kegemaran lain seperti milo.


Siapa yang boleh ambil mealshake

1. Dari kanak-kanak berumur 1 tahun sehinggalah ke peringkat dewasa.

Cara minum :-

1. Perlu dibancuh sesudu teh, dimasukkan ke dalam susu, milo atau minuman kegemaran anda. Perlu diingat air panas tidak sesuai kerana akan menyebabkan nutrien di dalamnya hilang. Bancuh dengan air suam



Promosi sepanjang May ini, beli 6 percuma 1.Boleh kongsi dengan rakan-rakan, atau boleh juga beli setin. Harga promosi sangat murah berbanding harga biasa. Jika berminat boleh pm saya ok!

Dijamin halal dan diluluskan KKM. Produk Shaklee adalah makanan tambahan terbaik.


Shaklee Independent Distributor
Menjana pendapatan sampingan
Sue Zainun 1107555
Whatsapp 0162057335
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...