Wednesday, August 15, 2012

Selamat Hari Raya



Salam Aidilfitri buat semua
Maaf Zahir & Batin
andai tersilap mencoret kata, menyinggung perasaan semua..

dan tak lupa :- selamat menempuh jammed :p hehee


Friday, August 3, 2012

Bazir Ramadhan

Bazar ramadhan boleh jadi bazir ramadhan kalau mata tuh dah tergoda 
dengan makanan yang ada
habis semua nak beli
biasanya saya masak jer lauk pauk
kalau nak beli kat bazar pun kuih muih atau selain dari lauk pauk lah
bukan apa..
pernah beli lauk
tapi bila balik rumah
makanan tu tak seindah yang dilihat
takde rasa..
kalau lagi teruk boleh buat sakit perut

penyelesaiannya lebih baik kita memasak dari membeli
dijamin sedap dan sihat makanannya..hihihi..


boleh membeli tapi jangan keterlaluan..
puasa kan untuk mengajar kita erti bersabar, bersederhana dalam berbuka :)



jangan pula bazar ramadhan jadi bazir ramadhan..
**peringatan untuk diri sendiri jugak..almaklumla mata saya nih leh tahan juga..itu sebab kena bawak en hubby sebagai peneman..kalau ada en hubby seganlah skit saya nak membeli..nanti beli banyak dikatanya "aik badan kecik, makan banyak".ishhh takleh2..


**harini berbuka puasa sorang-sorang lagi..hubby tak sempat nak berbuka sama..
dah 4 hari berturut-turut nih..sedih omak..uwaaa :( perut lapar pon leh jadi kenyang..hukhuk..



Thursday, August 2, 2012

Checkup

Checkup yang pertama
Usia kandungan : 18 weeks (kena bising ngan nurse..apsal lambat katanya..huhu..)
tarikh : 18/06/2012
tekanan darah : 10.7 (rendah)
scan yang pertama..ibu dapat tengok keadaan baby yang semakin membesar
indahnya perasaan ini semasa menatap baby
baby dalam keadaan baik, degupan jantung pon ok :)
berat : hahaha rahsia :p

Checkup yang kedua kali
Usia kandungan : 22 weeks
tarikh : 17/07/2012
tekanan darah : 10.4 (rendah, turun lagi dr bulan lepas :(
baby : sihat
berat ibu : naik 3kilo dari bulan lepas..terbaikkk lah..
rendanglah si ibu bagai pohon merendang kalau tiap-tiap bulan 3 kilo naik
kena tambah vitamin selain Obimin yang dibekalkan..
biar betul doktor nih, nak suh si ibu naik 4 kilo sebulan ke hape??
ahhhh amik jelah apa yang doktor dah bagi..manyak munyik lak ibu :p

Chekup yang ketiga
tarikh : 15/8/2012
tak wat lagi..
rasa-rasanya berat xdelah naik 3 kilo kot sebab ibu berpuasa..
baby pon pose..bagus tak baby?heheee..
tekanan darah: hurmmm maybe rendah lagi kot sebab ibu masih rasa pening-pening, macam nak pitam dan semput..


**entry checkup ini tanda kenangan untuk baby yang bakal lahir nanti..Insyaallah..
at least ibu pun boleh godek-godek balik semula tengok pengalaman yang dilalui
setiap anak tu kan berbeza pengalamannya..
betul tak?

adehhh dah macam gadis retro 60 an plak si Amira nih dengan spek matanya

takdelah chubby sangat kan..:p 




Wednesday, August 1, 2012

Salam Ramadhan


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...