Tuesday, October 25, 2011

25 October 2011 16:19 PM

ujannnnnnnnnn
arini basuh baju bertimbun2
sebab baru balik dari kampung
itulah malas sangat nak basuh kat kg..
jemur lak kat luar, ingatkan tak ujan arini sebab semalam panas je
itulah bukan nak tengok ramalan cuaca
huhu padan muke











tapi takpe
esok kan ada..hehehe esok cuti Deepavali
so leh rehat puas2 n basuh balik baju yang basah kena air ujan tuh..
ingat nak jemur balik jew
takyah basuh
boleh kewww???





eeewww tak penah buat camtu..satgi kuman2 asid2 melekat kat badan
wat naya je..

plan esok tak gi mana2 sebab gaji tak keluar lagi
huh orang gomen mesti dah gaji kan??
leh shopin mopin bebanyak
bestttnyaaa


Monday, October 24, 2011

1st day

            Arini 1st day kerja selepas bercuti selama 3 minggu. fuhhh lama betul. 1 minggu cuti sebab kena jaga anak dan 2 minggu lagi sebab kena chicken pox. Last entry dah gitau kan  kena chicken pox, tp dalam masa sama jugak upe-upenye en suami pun kena skali daaaa.. haaa amik ko. Makanya terpaksalah balik kampung sebab takde sape nak jaga si basyam kitorang.
             Malas nak cite lebey2 pasal chicken pox sebab mungkin yang lain dah pernah kena kan. Huh sengsara! Itu je boleh dikatakan. Hee heee.
            Upss nak masuk jugak pasal g klinik. Abis jumpa doktor g amik ubat dan tentulah kena bayar kan. Nak tau bape kos rawatan untuk 2 orang. RM 280.00. Gulppp. First time nih kos sebanyak nih. Mmmm gambar ubat takdelah amik lak. Kalo tak boleh nengok kan, yang kutau doktor bagi antibiotik berkeping2. Ubatnya besar gedabak. Bila kutelan memang tersangkut.

1st day@ opis ngan muka berparut n berlubang2




inilah muka baru saya..sedihnya :(


         Akibat dari chicken pox tu lah abis muka berparut2 n berlubang2. Parut tu mungkin leh ilang tapi lubang kat muka tu tak tauler camne.Hukhuk sedihnya. Bukan 1 tapi 5 lubang kat muka. Waaaa nak nangis.

Thursday, October 6, 2011

Harapan 50-50

Bismillahirahmanirrahim..lama betul tak bukak blog..apa nak buat, tuan blog tak berapa nak sihat.Mood pun lari.Nak kejar tak larat..huhu.. ....Harini pun duduk umah je.Maklumla sesi kuarantin dah bermula.Alamak,kuarantin dari apa?huh tuan blog kena chicken pox @ demam pelentung lah..Bila anak dah sihat ibu pulak sakit..Tuan blog xpenah kena lagi tau..Ingatkan boleh la lari.Rupanya idak juge..Betul kata doktor aritu orang kedua akan kena..Kusangkakan en suami sebabnya dia pun sakit sama2 jugak.Masa tu harapan 50-50,separuh kata tak nak kena sebab takut,separuh lagi minta kena sebab dengar orang cite lagi tua kena lagi teruk.Masyaallah malam td kitorang sama2 sakit2 badan..sama2 bangun kul 2am makan ubat..hahaha kelakar bila teringat.Alih2 bangun pagi dah ada 3 biji chicken pox.Kat badan ngan leher..Sib baik en suami tak kena sekali..Kalau dah dua2 kena nampak gayanya Nur Dina Amira la kena jaga kitorang.. ......Aduh kalo pakai topeng besi agaknya chicken pox naik tak kat muka?hehehehe..Bila dipikirkan tang muka nak pengsan rasanya..adeiii..Alamak rasa tak larat la..Tuan blog mahu baring rehat2..Moga2 rakan2 yang lain juga sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik ya..Insyaallah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...