Friday, July 29, 2011

Bola~Empat tahun lagi

             Empat tahun lagi, itulah angka yang terpaksa ditunggu bagi kelayakan Piala Dunia akan datang. Malaysia terpaksa akur dengan Singapura melalui agregat 6-4 walaupun seri di tanah sendiri dengan agregat 1-1.

             Tak pergi pun stadium, hanya tengok kat tv saje, almaklumla ber anak kecil kalau berdua buleh gak memenuhkan stadium. Dari kacamata aku yang agak buta bola sepak ni, pemain singapura ni xde semangat kesukanan betul! asyik-asyik jatuh je. Tak kena pon leh jatuh tergolek. Sampai keluar padang tu, cam cedera parah je. Ish ish ish. Apapun salute pada penjaga gol Malaysia Che Apex yang berjaya menepis kebanyakan serangan dari Singapura. Bravo Bravo walaupun bolos 1 gol.

              Bab laser yang terkena kat penjaga gol singapura tu maleh nak komen. :p . Pada yang tak puas hati sebab Malaysia kalah, janganlah ceggitu adat bertanding kan ada menang ada kalah. Bila dah kalah kenalah bagi sokongan jugak supaya next time diorang akan buat yang lebih baik lagi. Bukan kita je yang nak menang pemain-pemain yang bermain tu lagilah nak menang kan.

             Harap-harapnya kehampaan pada kelayakan Piala Dunia 2014 ni tak akan berulang lagi pada 2018 nanti.

Wednesday, July 27, 2011

Air mata ini mengalir

Serius aku memang nangis bila ternampak satu situasi ni.(nangis kat situ jugak aku, nasib baik xde sape perasan) Seorang ibu muda minta sedekah ngan anak kecik (masih bayi, tak sampai setahun lagi umurnya, mugkin 6 atau 7 bulan) kat satu pasar malam.
      Emo sangat haritu sb dengar baby nih tadi nangis2. Nyaring plak tu suaranya, dah naik merah padam muka baby nih td. Mana taknya ibunya minta sedekah kat kawasan yang berdekatan ngan pakcik jual ayam percik. Habisla asap tu kena kat baby tu. Dengan panasnya, org lalu lalangnya. Memang sedih bila tengok keadaan baby tu. Ibunya boleh plak wat dono je anak dia nangis, bila orang dah tegur baru dia bawak lari kat tempat lain. Tapi sekejap je, xlama lps tu dia duduk balik.
        Pendapat aku la kalau ye pon, xperlu la libatkan anak. Tak pon cari la tempat yang sesuai skit. Kita tau dia susah tp sesusah manapun tak kan nak biar anak tanggung jugak kesusahan kita tu. Isu ni agak sensitif sebenarnya nak dikupas. Kalau diselami lebih jauh lagi mungkin kita akan kesian ngan ibu tersebut tapi bila dipikir-pikirkan balik lagi kesian pada baby tu tadi.
      Harapnya aku tak terjumpa lagi la situasi macam ni akan datang. Tak sanggup!

p/s: Please loves our kids.
   

Monday, July 25, 2011

Putrajaya~Menikmati Pemandangan

          Alkisahnya pegi putrajaya pon sb menemani en suami kerja kat sana. Alang2 menyelam biar basah ye x. So amik peluang sekejap menikmati pemandangan sekitar putrajaya.
     
          Sempatlah snap 2,3 keping gambar kat situ. Bila diamati betul2 memang cantik view putrajaya ni. Patutlah pelancong ramai datang ye.Lepas en suami abis keje je dia park kete kat tepi ngan anak, hah apalagi masa ni la nak posing-posing skit. Walaupun ramai gile orang masa tu aku wat slumber je..hehehe. Mana taknya aku g tu pon ngan adik aku yg memang gila bergambar, so ada la teman, xde la malu kan. Layankan je gambar aku yang xseberapa nih.

    pejabat perdana menteri

                                                            
  masjid putrajaya
                                                                   


 tasik
                                                                             

p/s: Dalam hati dok terpikir bestnya kalau dok putrajaya nih. Best ke agaknya ye.


Thursday, July 21, 2011

Beginning..

Assalamualakum...

Huh..Akhirnya setelah sekian lama berblog juga saya..wlpn msh dok bersarang pertanyaan, mampu ke nak berHUPDATE nanti..adehhhh..tp bak kata karam singh walia nak seribu dalih xnak seribu daya(erkkk...btl ke peribahasa aku nih).Apapun saya msh baru, msh lg merangkak bab nak berblog2 nih..Blog ni didedikasikan untuk kenang2an bersama family, friends n apa2 shj yg terlintas..pada yg sudi mem follow kan diri TQ,TQ..hehehe

Nantikan update yg seterusnya ye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...